David Garcia Studio

CINEMATOGRAPHIC GARDEN

Posted in ARCHITECTURE by davidamadorgarcia on July 19, 2009

This proposal for British Film Institute merges an existing natural park at the edge of Regents Canal in London. Functioning as a gate for the natural park and the researchers artificial landscape, the two cinema screens become hybrids and introduce alternative functions. The smaller and above ground cinema functions as a café with views over the canal during the day. The larger and underground cinema is the main library during the day, allowing for daylight during library hours.
An artificial garden is created to house the research facilities. From an archive for BFI’s microfilm library, to research and study pods covered with grass, pavilions that project films onto trees, underwater mini cinemas and hidden film screens, all recreate archetypical garden elements.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: